divendres, 27 de juny del 2014

La Nostra (Cursa del Foc)

Com passa el temps!! Ja fa un any que vaig fer de voluntari a la cursa del meu poble, però avui tornaré a fer-la des de dins, amb els meus companys: el Fede i el Jordi. Serà la 7a. participació, només m’he deixat una.

L’idea és anar a disfrutar, perquè el Sol, la calor i alguna que altra rampa, fa que sigui una cursa dureta. Per tant, tenim previst fer entre 45’ i 46’, temps que podré aguantar (o això crec) i que els dos companys podran fer-ho sense problemes.

A les 9:30h i quasi sense escalfar (donat que a les 9:15h el Marc ha fet la seva cursa i l’hem animat), sortim.

Avacem uns quants corredors i saludem al nostre grup de Fans (Isa, Marc, Iaio Domingo, Iaia Joaquina, Esther, Ona, Anabel i Júlia). Estem intentant agafar el ritme desitjat, i llavors el Jordi proposa agafar la llebre de 45’ i anar amb ella. D’aquesta manera, i si tot va bé, no caldrà pensar en el ritme. Així ho fem, i abans de començar la baixada cap el Polígon, aconseguim posar-nos al seu darrera.

El pas pel kilòmetre 1 és molt bo (4:17), una mica ràpid, però el camí fa baixada i també és fàcil posar-se a aquests ritmes.

Ara ja tenim la llebre de 45’ ben agafada i comença un tram de 2 kilòmetres de pujadetes. El nombre de corredors que anem a fer 45’ és força ampli. Poc a poc, les pujadetes fan que el grup ja es comenci a desgranar.

Passat els kilòmetres 2 i 3 (ritmes de 4:34 i 4:31), deixem la zona més díficil feta i ens anem de nou cap al poble. Passem pel c/Calvari, i allà torna a estar el nostre grup d’animadors. El Jordi els saluda, però jo no em dono compte, fins que el Jordi m’avisa.

Aquí el Fede ja s’ha fet “amic” de la llebre i van tota l’estona al seu costat. El Jordi i jo anem uns 10 metres més enrera, però més per voluntat pròpia que per no poder seguir el ritme.

Passem per la Plaça de les Fonts i el c/Coscoll i passem per la catifa del kilòmetre 5. El rellotge marca uns magnífics 22:40. Anem 10” per sobre de l’objectiu, però la segona part del recorregut permet corregir aquesta petita diferència.

Continuem de la mateixa manera, i arribem al Barri de Sant Bernat. Fem la baixada i ens anem cap al barri de la Flora.

Sort que aquest any no fa Sol, perquè aquesta zona es fa molt dura. Aquí comprovem que el nivell de les noies és espectacular. Hi ha 4 corredores per sota dels 40’.

Fem la volta a aquest barri, i abans d’arribar al kilòmetre 8 tenim el penúltim tram de pujada. És una petita pujada, però sempre s’ennuega. L’aconseguim passar amb algun “problemilla”. El Jordi i el Fede van molt cómodes.

Ara només queda una altra rampeta a la zona dels clossos, un ziga-zaga per aquest barri i enfilarem la recta a l’arribada.

Per aquesta zona, l’equip de “Los Martes” semblem l’escolta de la llebre de 45’. El Fede va al costat esquerre, el Jordi al costat dret i jo darrera, quina protecció!!!

El Jordi i el Fede començan a parlar amb el noi que ha fet de llebre i comenten que anem molt bé, a ritme molt constant .

Quan arribem al kilòmetre 9, i sortim dels Clossos, la llebre mira cap  enrere i veu que no hi ha ningú darrera nostre (tenim uns 150-200 m lliures). En aquest moment, comenta que apretarem una mica per arribar en temps o millorar els 45’ previstos.

Ens anem apropant a l’arribada i al centre del poble, per tant, hi ha més gent, i això fa que apareguin les últimes forces.

Arribem a la Plaça Catalunya (Mercat) i es comença a notar el caliu de la gent. En poc més de 150 metres trobarem a la Júlia i l’Ona (i la resta de fans) i podrem entrar amb elles a l’arribada.

I així és, ràpidament veig la manopla blava que l’Esther ha aconseguit perquè pugui trobar-les fàcilment. Agafo a l’Ona, però el Jordi no pot agafar a la Júlia, no vol deixar a la seva mama. Finalment, el Fede ha entrat amb la llebre i ha fet 44:42, i el Jordi, l’Ona i jo entrem en 44:59. És el meu millor temps de les set edicions que he fet en aquesta cursa. He baixat uns 28” sense fer cap entrenament específic i parant-me a agafar a l’Ona, per tant, molt content del nou rècord i de compartir una cursa més amb els dos cracks de “Los Martes” (Jordi – Fede).


Ara les cames ja demanen vacances, però encara queda l’última cursa de la temporada (Pallejà). Després, el ben guanyat sopar de “Los Martes”, on passarem una bona estona, ens recordarem de les anecdotes de la temporada, i planificarem la nova.
Això sí, després de les vacances de Juliol i Agost (no vol dir deixar de córrer, sinó no fer curses).

Ens veiem l’any vinent.


  
Gran Equip!!!
Crònica Marc

Avui, dia 22/06/2014, hi havia una cursa com cada any a Olesa de Montserrat, la cursa del Foc.

El club de "Los Martes" ha corregut (Fede, Xavi, Jordi i Marc).

Primer la cursa del Marc, ha començat a les 9:15 amb molt entusiasme, a tope.

Baixant la rambla delatant a tots, el primer de tots, corrent amb força perquè ningú l’avancés, tots animant-li, va pujar la rambla, ja una mica cansat, però seguia sent el primer.


En arribar a la corba de dalt de la rambla, va començar a sentir-se malament i va començar a afluixar, li van avançar 21..., però va seguir corrents, a l’arribar a la meta en Marc estava desanimat, ja que aquest any no podia guanyar ni pujar al podium, tot i així, va ser 4:07 (primer km) i 6:11 (1,5km), no està malament però si no fos per allò que li va passar, seria el primer de la cursa del Foc a Olesa de Montserrat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada