dissabte, 1 d’abril del 2017

CURSA DE MUNTANYA DE CASTELLBISBAL

Diumenge 12 de febrer de 2017 a les 10:00 AM, l’Efrain, alias la flecha boliviana i jo (Jaume) ens disposàvem a fer la 7a. Cursa de Muntanya de Castellbisbal, 12,8 km amb un desnivell de + 660m.

No seria una cursa gens fàcil, doncs era l’estreno oficial de la samarreta de “Los Martes”, i volíem fer un bon paper. Jo personalment enmig del planning de la Zurich Marató de Barcelona tampoc pretenia cremar-ho tot, però no sé si va ser l’ambient embriagador de roba tècnica o la olor de brasa a punt de rostir les botifarres que ens va animar bastant.

Una sortida planera ens va catapultar pels carrers asfaltats del nucli urbà de Castellbisbal en un bon primer quilòmetre a 4’12’’. De cop arribem a la muntanya i comença la gresca, la “flecha” desbocada no parava de passar corredors i jo darrera seu mirant el Garmin, fins que vaig veure que seria inútil tota dossificació i ens ho deixaríem tot!.

El segon quilòmetre el fem a 5’25’’.

Després de les primeres pujades enllaçem una forta baixada durant tot el tercer quilòmetre a 4’08’’ que serà el més ràpid de tota la cursa. Parlo amb l’Efrain i preparem el primer avituallament, només beurem i no ens aturarem.

Continuem a bon ritme per una zona de riera bastant plana. De sobte comença la pendent i fem un tram d’autèntica muntanya russa, aquí hem dono compte d’on són els més de 600 metres de desnivell, anem a 7’25/km.

Recuperant l’alè i junts els dos “Martes” seguim per una zona de corriol però sense ascendir massa a 5’24’’.

Els quilòmetres 8, 10 i 12 són una fotocòpia cada cop més dura l’un de l’altre, és el moment d’apretar les dents i aguantar, no podem tirar per la borda tot l’esforç ja que anem molt bè, els temps són 7’16, 8’55 i 9’14 respectivament.

Farem l’últim avituallament en la zona del quilòmetre 9 i seguim corrents.

Ara del 12 fins al final la “flecha” s’escapa (uns 30 segons), tinc contacte visual en tot moment però ja només queda tirar i passar la línea d’arribada.


Acabem entre els primers 25 classificats i ara a per un bon entrepà i una cervessa ben freda.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada