dimecres, 3 d’octubre del 2012

Crónica Cursa Festa Major del Prat (30.09.12)


Un altre matí de diumenge, d'aixecar-se ben d'hora per anar a fer una nova cursa. Aquesta vegada, tocava la cursa de la Festa Major del Prat de Llobregat (gratuïta i de recorregut molt pla).

Primer, cal enviar un record a les nostres figures masculina (Jordi) i femenina (Sandra) que no van poder venir a competir amb nosaltres.

Ara sí, us explico com va anar:
Arribem a les 08:30h (dintre de l’horari previst) i vam aparcar en un pàrquing (gratuït) que està a dos carrers més a dalt del Pavelló Sagnier. Arribem amb temps suficient per agafar els dorsals, xips (aquesta cursa es corre amb el xip de THUNAR), anar a veure el Sr. Roca i escalfar.
L’escalfament ho vam fer “junts”, el Fede i jo amb la “cabra boja” del Marc, que anava fent petits sprints i saltironets. L’hi vam dir: “Ho pagaràs a la cursa”.

A les 09:30h va començar la cursa de 3km, on participava el Marc (què és això per un “superatleta” que va fer 4km de muntanya? La veritat és que li està agafant el “puntillo” a això de córrer). A la sortida només el va veure el Fede, ja que jo estava buscant a la resta de fans (Alexia, Ona, Isa & Esther). El Fede ens va comentar que va sortir amb molta “pachorra”. D’aquí fins passats uns 16 minuts no el vam veure més, fins que el Fede (que s’havia avançat uns metres) ens va avisar que ja venia. L’animem, li fem la primera de les fotos. El Fede i l’Alexia van agafar la càmera i van tenir temps de fer-li dos fotos més per la seva volta a la pista d’atletisme. D’aquesta cursa del Marc, cal remarcar els últims 30 metres amb un sprint que es va fer amb un altre corredor (ostres!!!, però si encara tenia forces per fer-ho millor). Al final va realitzar els 3km amb un temps de 00:17:42 quedant en la posició 129 de 331 corredors. Va quedar el 39 de 45 corredors de la seva categoria.(Cada cop millor, ànims!!!)

Un cop el Marc va agafar la seva beguda i la seva samarreta (per cert talla “super petita”), el Fede i jo ens vam dirigir cap a la nostra sortida.

La sortida ja era molt plena i ens posem al darrera de tot. Abans de començar, acordem fer els primers 5km a ritme de 4:45 i els segons 5km més ràpids. I vam quedar que si arribàvem junts faríem un sprint dins la pista d’atletisme per veure qui guanyava (semblava molt atractiva i divertida aquesta proposta).

Va començar la cursa i tardem 47’’ en poder arribar a la sortida (no hi havia catifa de sortida), A partir d’aquí, i durant els primers 3km es va fer difícil agafar un bon ritme, sense haver de fer petits sprints, aturades, ... Tot i això, els primers 3km els fem amb mitges de 4:46. 4:37 i 4:36 (dins l’objectiu fixat).
A partir del 4km, la cosa va millorar i continuàvem amb els ritmes de 4:36, que vam mantenir fins al km 5. A l’arribar al 5km, ens trobem l’avituallament i creient que només hi havia un noi amb unes capses al terra, el Fede es va parar (totalment) per poder agafar una ampolla d’aigua. Al fer uns metres més vam veure que hi havia dues taules omplertes d’ampolles d’aigua amb unes 6 persones repartint-les. Ens vam refrigerar una miqueta, encara que no feia massa calor, i vam continuar. A partir d’aquí tocava pujar una mica el ritme per poder complir amb la segona part de l’objectiu: fer més ràpida la segona part que la primera.
Vam començar a anar una mica més ràpid (4:26) i a l’arribar al km 5,5 el Fede em va dir: Márchate!!! Li vaig mirar la cara i feia cara de cansat (vaig pensar que potser havíem anat molt ràpid els 5km primers). Com em trobava bastant bé, vaig decidir fer-li cas i tirar cap endavant.
Els kms anaven passant i no deixàvem d’avançar corredors i corredores (el Fede també, va continuar la resta de la cursa només uns metres per darrera meu). En el km 6.5 o 7 vaig trobar-me al Raul (marit de la Sora, una companya de l’Escola de l’Esther), ens saludem i ens emplacem a veure’ns al finalitzar la cursa.
A partir del 8km, el Sol va començar a fer-ne aparició i va començar a fer més calor. Enfilem els últims metres, i tot continuava de la mateixa manera (bon ritme (4:25) i avançant corredors).
Al km 9.5 entrem a la pista d’atletisme (lloc on havíem dit de fer l’sprint final per a la victòria). Un cop dins, vaig començar a buscar el nostre Club de  Fans (feia uns 45’ els havíem deixat al costat d’un banc per on el Marc havia fet la seva entrada a la pista) i finalment els vaig trobar. Els vaig saludar i ells em van animar (uns segons més tard fan el mateix amb el Fede), i ens van donar forces per entrar a meta fent un petit sprint.
Tot i la cara que feia al km 5,5, el Fede, que va poder seguir-me els passos i fent un sprint, va entrar uns 4 segons per darrera meu. (la veritat és que no em vaig adonar en cap moment que estiguessin tant a prop, sinó hauria forçat una mica més, ja!ja!!).
Al final ens va sortir uns 10,18km amb un temps oficial de 46:53 (Xavi) i 46:57 (Fede), encara que temps net (sense el temps que vam trigar en creuar la sortida) ens quedaria en 46:07 i 46:11, respectivament. En quant a la classificació vam quedar el 409 i el 413 de 1336 arribats.
L’important és que vam fer un bon entrenament amb bones sensacions, i que vam aconseguir fer els segons 5km en menys d’un minut que el temps que havíem fet en els 5km primers (objectiu fixat per aquesta cursa).

Ara ja toca pensar en la Cursa de Roda de Ter el proper 14 d’octubre.
Potser la cursa amb més representació del CLUB LOS MARTES, on podem participar en 6 categories: (250m) Caganius Masculí (Dani), (250m) Caganius Femení (Ona), (500m) Benjamí Femení (Alexia), (1500m) Infantil Masculí (Marc), 10km Masculí (Fede i Xavi) i 10km Femení (Sandra). A més a més, la Sandra té possibilitats de premi si acaba entre les 3 primeres (fent un temps inferior als 46’).

Ens veiem,

El Míster.

3 comentaris:

  1. Bona tarda!

    Una pena no poder venir, però la Júlia ja s'ho val!

    Enhorabona als corredors i als fans. Sort que al final no va ploure, dissabte semblava que no pararia mai.

    Roda de Ter no ens veurà aquest any, però ja he tornat a entrenar i en breu tornarem a estar a tope.

    He mirat de poder fer la cursa del Pont de Vilomara el 04 de Novembre. Si us animeu pot ser una opció bona per a poder tornar a fer una cursa que no sigui 100% asfalt. Ja sabeu que cada cop m'agrada menys l'asfalt i mes el camí...

    Bé, estem en contacte!

    Anabel, Jordi i Júlia

    ResponElimina
  2. Ya está temblando el Xavi, yo de él, en Roda tendría cuidado con el posible hachazo que le pueda dar.
    Fede

    ResponElimina
  3. Xavi, los resúmenes que estás haciendo, son de libro, si el Arcadi los lee, su libro aguachirri. Muy entretenidos.
    Jordi, un beso muy grande para tus chicas.

    ResponElimina